sâmbătă, 5 decembrie 2015

Sfântul Nicolae

Pentru a ne pregăti pentru ziua Sfântului Nicolae, am colorat, am lipit și am cusut, în cadrul celor două ateliere desfășurate în paralel.

Cei mici au povestit despre Sfântul Nicolae, despre cum se pregătesc pentru primirea lui și despre așteptările lor. Au confecționat o felicitare cu icoana Sfântului și cu un brăduț din panglici. Au împodobit cu panglici și bețe, pentru că bețele ”doar ne atenționează că uneori, poate nu suntem atât de cuminți.”



Astăzi fost o zi mai specială. Am avut musafiri: au venit la atelierul de cusături peste 30 de copii de la Școala Waldorf să învețe despre semnele cusute și despre semnificația acestora. Copiii de clasa a IV-a, însoțiți de d-na învățătoare Ofelia Dinescu, au fost foarte curioși, receptivi și dornici să afle cât mai multe. Unii dintre ei au adus de acasă ii, costume populare vechi și tare s-au mai bucurat când au aflat că modelele pornesc de la aceste semne și că reprezintă ceva, adică au o poveste.
În prezentarea mea am folosit materiale de pe blogul Semne cusute.


Mai întâi am povestit, pornind de la ceea ce au adus ei, mai apoi discuția a continuat cu semnele găsite între modelele prezentate. După aceea, au desenat pe hârtie câteva modele.




Au purtat cu bucurie și curiozitate, din mână în mână, o maramă din borangic și un brâu țesut.


”Uau, atingem firele de aur!” Așa s-au minunat când au atins firele de borangic pe care le am de la bunica.


Au cusut primele cruciulițe, dar mai întâi le-am arătat cum să coasă în cruciulițe, pe o traistă ca de uriaș, cu un ac mare (pentru păpușă). Am avut și ajutoare, pe Bianca și Cristina și le mulțumesc.



Când ne-am apropiat de final, copiii au fost curioși și au pus întrebări despre cartea Comorile celor patru orașe. Timișoara povestită copiilor, publicată în 2014, la Editura Brumar. Să-i văd atât de preocupați și interesați de această carte a fost, pentru mine, cea mai mare bucurie!

N-ar fi fost ajun de Sfântul Nicolae, dacă nu am fi și colindat. Așa că, i-am chemat și pe cei mici, din sala alăturată și am colindat împreună. A fost spontan și atât de frumos! Mulțumim!




A fost o zi minunată și cred că fiecare dintre noi a plecat acasă mai bogat și plin de bucurie.

Niciun comentariu: