sâmbătă, 22 octombrie 2016

Coase-mă! Scrie povestea iei tale!

Am primit o comoară! 11 m de pânză topită, alte pânze, șervete cusute, lucrușoare croșetate, borangic, ațe etc, de la fiica unei doamne căreia îi plăcea să coasă și care a adunat cu răbdare, de-a lungul timpului, aceste minunății. Mulțumim din suflet! Le vom da viață, folosindu-le la atelierele noastre!





Pânza topită, ațele

M-am gândit ca, pentru fetele care doresc să-și coasă propria ie - care se sperie, când văd cât e de lucru (croit, tiv, model etc) și la scurt timp renunță - să pregătesc iile/ cămășile gata cusute, iar ele să coasă modelul pe piept și, dacă vor, pe mâneci. Modelele le pot alege din ce am selectat deja, de pe blogul Semne cusute sau dintre modele de pe iile noastre.
Am adus cămăși din: Banat, Mehedinți, Teleorman, Suceava, pentru a vedea modele diferite, cu poveste, să înțeleagă că a coase o ie înseamnă să coși o poveste.

De asemenea, pentru că pânza este este foarte deasă, vor avea cusute pe piept/mânecă fâșii de etamină, material de ajutor. Cum fetele au cusut de multe ori pe etamină, nu le va fi atât de greu. Când modelul e gata, firele de etamină se scot pe rând, așa încât, la sfârșit, modelul rămâne pe pânza topită.

Așadar, pentru astăzi am reușit să cos 3 cămășute, de mărimi diferite și să pregătesc modele cu poveste și cine va dori să coasă, să pornească de la o poveste a modelului, a materialului și să o continue.

De fapt, tot ce am cusut până acum, am vrut să fie vechi și nou în același timp. Dacă am avut materialul nou, ața și modelul au fost moștenite, astfel încât povestea să meragă mai departe.

De data acesta, și materialul, și ața, și modelul sunt vechi, iar povestea continuă o poveste deja începută.
Fiecare cămașă are un mesaj: ”Coase-mă! Scrie povestea iei tale!





Fetele s-au bucurat și s-au grăbit să-și aleagă cămașa. Apoi, împreună cu Bianca, au ales modelul.


Așteptăm cu nerăbdare sâmbăta viitoare!

Niciun comentariu: